247 BBQ vlees

BBQ organiseren

Als u een bbq organiseert moet u met een aantal zaken rekening houden.
Wij hebben wat tips voor u om een goede barbecue voor te bereiden


voorbereiding van een BBQ

Ten eerste  moet u een dag uitkiezen waarvan u op
het nieuws of via internet hebt gelezen/gezien

dat het weer er mooi gaat uitzien,
als het kan ook een dag met veel zon.

Bedenk hoeveel mensen er op de BBQ komen,
Dit is handig om vooraf te weten in verband met
eten en drinken inkopen,

maar ook voor bekertjes en serviesgoed.

bbq party summer
dan moet u een barbecue regelen.

U kunt een barbecue aanschaffen maar voortaan worden
er veel vaker barbecues gehuurd.

Het voordeel is dat als je een barbecue huurt dat
het geen ruimte in beslag neemt thuis,

Zo heeft u bijvoorbeeld meer vrije ruimte over
in uw schuur of garage.

Meestal hoeft u de BBQ ook niet schoon te maken na gebruik
wanneer u een BBQ huurt, dat scheelt tijd en energie.

Als u een barbecue heeft geregeld moet u gaan bedenken
wat voor soorten vlees u wilt hebben,

Zo zijn er verschillende vlees pakketen die u kunt kiezen,
Bij elk pakket zit standaard een huur gasbarbecue met gasfles.
Er zitten ook borden en bestek bij zodat u daar ook
geen zorgen om hoeft te maken,

En om het helemaal compleet te maken krijgt u er
ook stokbrood met kruidenboter bij.

Bij eten hoort ook wat te drink.
zorg dat u genoeg frisdrank in huis hebt,
Ook is een biertje of wijntje
ook prettig tijdens een BBQ,

Zorg ook dat u die ook in huis hebt voor tijdens de BBQ.
Zorg er ook voor dat u genoeg
bekers hebt voor iedereen die aanwezig is.

TIP! koop bij de supermarkt  wegwerp bekertjes van plastic,
Zo hoeft u minder afwas te doen en meestal
vinden de gasten dit ook makkelijk.

als u geen pakket neemt moet u zelf ook voor servies goed zorgen,
zorg voor voldoende borden en bestek voor
iedereen die aanwezig zal zijn tijdens de barbecue.

TIP! net als met de bekertjes, haal wegwerp borden en bestek.
het scheelt de afwas en ook kan er niks kapot gaan.

bbq-party-family

Als het vlees en drinken geregeld is moet u nog wat extra eten regelen
Zoals stokbrood, broodjes, salades en groente.
bij stokbrood hebben mensen ook graag iets wat ze erop kunnen smeren,
denk aan kruidenboter en filet americain.
Zorg dus dat je daar ook wat van hebt gehaald.

Tips voor tijdens het grillen

tijdens de barbecue hebben we een paar tips voor vlees en vis op de  barbecue.

Als u met een biefstuk aan de slag gaat
zorg er dan voor dat u het vetrandje verwijdert.

Haal de biefstuk 1 uur voordat u het op
de barbecue legt uit de koelkast.

Smeer de biefstuk in met olie en
strooi er zout en peper overheen.

Leg nu de biefstuk op de BBQ,
u moet ervoor zorgen dat er
geen vlammen meer te zien zijn.

Draai de steaks nu 1 minuut lang
om en grill ze dan nog 1 minuut.

Pak de biefstuk op met een tang
en draai de biefstuk 45 graden .

Zo zorgt u ervoor dat er een
ruitjes patroon op de biefstuk ontstaat.

Probeer nu met uw vinger of de platte kant van een
lepel te controleren of de biefstuk al klaar is.

Als de biefstuk zacht is betekent het dat de biefstuk nog rauw is.
een doorbakken steak zal stevig zijn.
De biefstuk is nu klaar om geserveerd te worden.

bbq steak

Bij een zalm kunt voor dat u
begint een kleine marinade maken,

knijp een citroen in een kopje en voeg daar wat
knoflook, suiker, peper, zout een scheutje water en
wat plantaardige olie aan toe.

leg de zalm in een bak en en giet de marinade er over heen.
laar de zalm ongeveer 2 uur marineren.
zorg dat als je de zalm op
de bbq wil leggen dat de vlammen weg zijn.

vet het rooster in met olie.
haal na 2 uur de zalm uit de marinade en leg deze 8 minuten per kant op de grill.
De zalm is gaar als u met een vork makkelijk de vis uit elkaar kan halen.
serveer nu de zalm.

zalm bbq